Over Menno de Bree


Menno de Bree (1974) studeerde filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (nu als docent medische ethiek en filosofie), en verzorgt daarnaast filosofische lezingen en workshops voor professionals. Sinds 2016 is hij tevens docent aan the School of Life Amsterdam.

Menno de Bree won diverse studenten-awards en is een veelgevraagd spreker. Enkele recente titels van publieke lezingen zijn 'Over waarom het onmogelijk is om gelukkig te worden van je werk', 'Een kleine filosofie van de verslaving', 'Eerst denken dan doen - filosoferen over seks', 'Zelf nadenken over je eigen dood' en 'Geen menselijke aangelegenheid is veel inspanning waard - Arthur Schopenhauer over geluk'.

Bij Brainfeed geeft hij hooggewaarderde tweedaagse masterclasses voor (huis)artsen en medisch specialisten: Sapere Aude! (medisch leiderschap), Carpe Diem (levenskunst), De Zeven Hoofdzonden (inleiding in de filosofie), Ars Moriendi (de kunst van het sterven) en Stof tot nadenken (argumenteren en kritisch denken), en eendaagse Denk mee met Menno de Bree meedenkdagen

Menno de Bree deelt wekelijks zijn kijk op het leven in veelbesproken columns in het Financieel Dagblad.